Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenir?

Evden eve nakliyat şirketi olarak kimimiz için üniversite çağında kimimiz için ise henüz çocukluk döneminde iken “taşınma” faaliyeti ile tanışılmaktadır. Doğup büyüdüğümüz ya da yaşadığımız yerden başka bir yere göç etmemizi gerektirecek birbirinden farklı sebepler mevcuttur. Eğitim ve iş nedenleri bunların başında gelmektedir. Sebebi ne olursa olsun bir yerden başka bir yere gitmek, yani kısaca taşınmak oldukça külfetli ve maliyetli bir iştir. Aynı zamanda büyük bir efor ve dikkat gerektiren bu eylem için kişiler genellikle nakliyat şirketlerinden profesyonel bir destek alarak taşınmada yaşanabilecek olası aksiliklerin önüne geçmeyi hedeflemektedir.

İster tek başınıza olun ister ailecek, taşınma işlemi başlı başına çok büyük ve kapsamlı bir çalışmadır. Yaşam alanınızda mevcut bulunan irili ufaklı her tür nesnenin başka bir yere transfer edilmesi düşünüldüğü kadar basit bir iş değildir. Tüm eşyaların sınıflandırılması ve paketlenmesi taşınma eyleminin en önemli noktalarıdır. Bu aşamada olan herkesin ilk etapta taşınırken eşyalar nasıl paketlenir diye düşündüğü bir dönem olmakta ve bu sorunun yanıtını bulana kadar belirli bir vakit geçmektedir. Bu nedenle taşınırken eşyaların nasıl paketlendiğini öğrenmek için bu işlem öncesinde ufak çaplı bir araştırma yapmakta fayda var.

Eşyalarınızı Ayıklayın

Taşınma kararı verildiği zaman ilk yapılması gereken şey, bu taşınma esnasında hangi eşyaların götürüleceğini belirlemek olmalıdır. Yalnızca mobilyalar ve beyaz eşyalar mı gidecek yoksa bunlara kitaplardan bardaklara kadar birçok irili ufaklı eşya da mı eşlik edecek bu husus netlik kazanmalıdır. Daha sonrasında gidecek eşyaların içerisinde de bir elemeye gidilmesi daha sağlıklı olacaktır. Söz gelimi, taşınacak dolabınızın içerisinde kullanmadığınız birçok kıyafeti ya da mutfak eşyasını kaldığınız yerde bırakmak en doğrusudur. Bu tip fazlalıkları ihtiyacı olan kişilere vererek asıl götürülmesi gereken eşyalarınızı belirlemiş olacaksınız.

Kalan Eşyalarınızı Sınıflandırın

Yaşayacağınız yeni yere gitmesi gerektiğini düşündüğünüz eşyaları bir sonraki aşamada sınıflandırmalısınız. Bu sınıflandırma düşünüldüğü gibi basit bir şekilde “mutfak eşyaları”, “kırılacaklar”, “giyim eşyaları” başlıkları altında yapılabilir. Burada önemli olan, nerede neyin olduğunun bilinmesi ve taşınma esnasında bu bilgiye göre hareket edilmesidir. Ayrıca; kişiler yeni yaşam alanlarına ulaştığında bu sınıflandırma sayesinde eşyaların yerleştirilmesi aşamasında da büyük bir kolaylık yaşamaktadır.

Sınıflandırılan Eşyaları Dikkatlice Paketleyin

Artık hangi kolide hangi tabakların, hangi pakette hangi eşyaların olacağı bilindiğine göre sıradaki işlem bu materyallerin düzgün bir şekilde paketlenmesi olmalıdır. Taşınma öncesi son faaliyet olan bu paketlemede birden fazla yardımcıya ihtiyaç duyacaksınız. Bu yardımcılar pek tabii koli, poşet, kağıt, bant, hurç ve balonlu naylon olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yardımcılar hazır edildikten sonra hızlı bir şekilde paketleme işlemine geçilebilir.

Daha önce sınıflandırılan eşyalar artık paketlenmek için hazır olduğundan işleme istenilen herhangi bir eşyadan başlanabilir. Giysiler için genellikle çeşitli büyüklükteki hurçlar ve gamboçlar tercih edilmektedir. Minimal düzeyde katlanan kıyafetler için ayrıca büyük poşetler ile paketleme de yapılabilmektedir. Poşet kullanılarak yapılacak paketleme işlemi sonrasında bir elektrik süpürgesi yardımı ile poşetlerin havası alınarak yer tasarrufu sağlanabileceği de unutulmamalıdır.

Mutfak eşyalarının paketlenmesi aşamasında ise devreye balonlu naylon, koli ve kağıtlar girmektedir. Her bir kolinin iç yüzeyine kağıtlardan koruma yapmalı ve sardığınız her bardağı, tabağı vs. bu şekilde koliye yerleştirmelisiniz. Mümkünse yerleştirilen bir kat eşyanın üzerine ikinci kat eşyaları dizerken de araya bir ince mukavva yahut kalın kağıtlar sermeniz önerilmektedir. Kağıda sarılan her eşyanın tek tek bantlanmasına gerek yoktur. Ancak koli çok ağır olmadan kapatılmalı ve kolinin çevresinde en az iki tur bantlama işlemi gerçekleştirilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir